Artist Simon Borst: Plein Air Painter in The Netherlands

(English below)

Simon Borst plein air kunstschilder, de natuur is mijn atelier. Vanaf 1994 werkte ik ruimtelijk, beeldhouwen en modellering in Amsterdam. Vanaf 1997 heb ik de beslissing genomen richting tekenen en schilderen. Geleidelijk aan werd het de plein-air schilderkunst.

Je zou me een autodidact kunnen noemen in de traditie van de impressionisten, Ik voel me goed in de natuur. geinspireerd door verschillende factoren, zoals verlichting, structuren en ruimtelijke objecten proberen mijn stijl te vinden. Kleurrijk figuratief en abstract verlichting. Klein formaat maar ook groot formaat werken.

Met veel moed en gevoel voor ambacht probeer ik iets toe te voegen aan het werk tot nog toe geproduceerde gemaakt. Monet – van Gogh – Turner Mondriaan hebben werk gemaakt wat mij als voorbeeld dient. Het nederlands landschap en zijn molens houden me nu erg bezig. Molens hebben mijn respect en ik hoop ze op een moderne manier weer te geven.

Simon Borst sees nature as his studio. Based in Alkmaar, The Netherlands, he is a Plein Air painter, inspired by different factors such as lighting, structures and spatial objects – with windmills being a particular favourite.

From 1994 he worked with spatial, sculpting and modeling in Amsterdam. Then in 1997, he made the decision towards drawing and painting. Gradually this then became plein-air painting. He is an autodidact (self-taught) in the Impressionist tradition, drawing inspiration from famous artists such as Monet, van Gogh, Turner and Mondrian.

Simon produces paintings of many sizes, from small format but also large format work. You can visit his online shop on Facebook and paintings can be shipped around the world.

For more about Simon and his colourful paintings:

www.simonborst.nl

https://www.facebook.com/SIMONARTSHOP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.