Wij gaan naar Australie: an upcoming adventure for a family from The Netherlands

I recently began working at the Haagse Hogeschool (The Hague University of Applied Sciences) and read about Sander’s upcoming trip on a the internal website.  I contacted him and asked if I could share here as I’m sure it is interesting to the Dutch Australian community!  Read below about their plans for an adventure and visit their website to follow their journey.  Renee.

1743687_1587925428117498_7157600082415265982_n

Sander Brinkman (docent aan De Haagse Hogeschool bij Climate & Management), Claudia (freelancer Online Marketing) en Marre (dochter, 3 jaar) gaan niet zomaar even op vakantie. Zij vertrekken 1 augustus voor een half jaar naar Australië. Om misschien wel niet meer terug te komen.

‘Wat ons aanspreekt in Australië is de levenshouding,’ vertelt Sander iets meer dan een maand voor zijn vertrek. ‘Het buitenleven, het “No worries, mate” en de sportcultuur. Veel Australiërs gaan in hun lunchpauze niet naar een restaurant, maar een uurtje sporten. We beginnen in West-Australië, reizen de zon achterna en eindigen onze reis in Melbourne voor de Australian Open. Daar verheug ik me nu al op!’

Zij hebben een bijzondere manier gevonden om hun reis te sponsoren. Via hun website zijn ze een ruilhandel begonnen. Sander: ‘Omdat Claudia een eigen online marketing bedrijf heeft, kan zij andere bedrijven van advies voorzien in ruil voor korting op spullen die wij nodig hebben. Zo krijgen we van een verhuurbedrijf bijvoorbeeld korting op onze 4WheelDrive met rooftoptent. Ook creëren we tijdens onze reis voor deze merken content op onze website.’

Sander: ‘Ik ga kijken of er mogelijkheden zijn bij de universiteit van Brisbane. Ik zou graag bij een wetenschappelijke universiteit de wetenschap vertalen naar de maatschappij. Onze insteek is: we hebben het in Nederland hartstikke naar ons zin en alleen als we daar een uitdagende baan vinden, zouden we ons Down Under willen vestigen.’

Over de verwachtingen van hun reis hebben Claudia en Sander ieder hun eigen ideeën:

Claudia: Een heerlijke, ontspannen reis waarin ik in ieder geval heel erg ga genieten van het samen zijn. Ruim 12.000 km samen in een 4WD Jeep zie ik niet als een probleem, we zijn alle drie niet zo moeilijk en passen ons snel aan. Ik kijk erg uit naar het eerste deel van de reis, voor mij nog een onbekend deel van Australië met veel ongerepte natuur. En een weerzien met Sydney, een prachtige stad waar ik straks kan rondlopen met Sander en Marre, lijkt me geweldig! Elke dag in je korte broek naar buiten omdat het fijn weer is, geeft me gelijk al een goed gevoel.

Sander: Ik verwacht een intensieve tijd met z’n drietjes. Genieten van alles wat om ons heen gebeurt en te zien is, maar ook pittige momenten: je zit steeds bij elkaar op de lip. Beginnen met het noordelijke deel is meteen de bush bush in. Als we dat ‘overleefd’ hebben, wacht het meer toegankelijke, relaxte, toeristen gerichte oosten op ons. En de afsluiter, ik kan niet wachten: de Australian Open (tennis) in Melbourne.

Wil je ze volgen?: www.wijgaannaaraustralie.nl

 

2 thoughts on “Wij gaan naar Australie: an upcoming adventure for a family from The Netherlands

  1. Wij zijn 2x een half jaar geweest in 1999 en 2003 en zijn inderdaad helemaal verliefd op ( het rode binnen land ).van Australia.
    Toch zijn wij niet geëmigreerd, maar door ons enthousiasme zijn we wel onze dochter aan dat mooie land kwijtgeraakt!!! Zij woondt nu ruim 15 jaar in Sydney/ Manly. Daar is dus ook ons enige kleinkind. We gaan er wel vrij regelmatig naar toe en daar geniet ik volop van, hoewel de omgeving van Sydney in niets lijkt op het grote rode hart.
    ik wens jullue een hele fijne tijd toe, genietze xxx
    Ans Walter- Buster.

  2. Ik woon nu alweer since 2002 in Sydney… en vermaak me hier nog steeds. En ja ik heb ook ooit aan de Haagse Hogeschool gestudeerd. (Sector Informatica & Informatiekunde).

    Leven in het land van OZ is meer relaxed, maar ook weer niet. Er zijn zoveel dingen hier te doen, dat tijd heel snel gaat. Neem vandaag, Melbourne heeft vakantie vanwege de Melbourne Cup (paarden race, waar het hele land stil bij staat).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.