2017 Unox New Year’s Dive

As an Australian, it’s perfectly normal to me that Christmas and New Year’s involves the beach.  However here in the Netherlands, where temperatures are very chilly at this time of year, a dip into the ocean is the last thing on my mind.  Unox, however, has sponsored a tradition to dive into the icy sea on 1 January each year, as well as taking a dive in other locations in the Netherlands.

Here’s some photos from the 2017 edition.  I have to admit, I received these in a press release from Unox, I wasn’t actually there – I was home warm and dry on my couch!  Maybe one day I’ll join in.

Dutch press release from Unox:

SCHEVENINGEN, 1 januari 2017 – Vele tienduizenden mensen deden vandaag mee aan de Unox Nieuwjaarsduik. Op 142 plaatsen in het hele land renden deelnemers het koude water in. De stevige wind zorgde voor een gevoelstemperatuur van onder het vriespunt. Het evenement is volgens de organisatie veilig verlopen, mede dankzij de inzet van honderden vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade.

Scheveningen was het decor van de grootste Nieuwjaarsduik ter wereld: 10 duizend mensen sprongen de Noordzee in om 2017 in te luiden. De duik had dit jaar een extra feestelijk tintje. Unox bestaat 80 jaar en trakteerde deelnemers en bezoekers van de duik, naast mutsen en erwtensoep, op een hartverwarmend oer-Hollands meezingfestijn, het ‘Nieuwjaars-kom-snert’.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.